Wykonanie
W arsenale kuchennych zabawek, dzięki zorganizowanej akcji moich dzieci, przybyła gofrownica. Idealne rozwiązanie na szybki, pyszny, chrupiący (dzięki wodzie gazowanej) i różnorodny (dzięki dodatkom) deser. Polecam:))
Składniki:2 szklanki
mąki pszennej1szklanka
mleka1 szklanka
wody gazowanej1 łyżeczka
proszku do pieczeniaszczypta
soli1 - 2 łyżki drobnego
cukru4 łyżki
oleju2
jajkaRozgrzać gofrownicę.
Białka ubić na sztywną pianę. Pozostałe składniki zmiksować na gładką masę - ciasto musi
mieć konststencję gęstej
śmietany, w razie potrzeby dodać dolać
wodę tudzież dosypać
mąkę. Delikatnie wymieszać z ubitą pianą.Piec w gofrownicy do rumianego koloru. Podawać z ulubionymi dodatkami:)