ßßß
Składniki:2 szkl. komosy ryżowej2 łyżeczki kurkumyszczypta soli2 piersi z kurczaka1 łyżeczka ostrej papryki5 dag rodzynek1 szczypta imbiru1 szczypta szafranu1 szczypta cynamonu100 g masła1 puszka ananasa200 g żółtego sera4 łyżki ulubionego majonezuSposób przygotowania:Komosę zalej 3 szklankami zimnej wody i pozostaw w niej na 30 minut. Następnie osącz ją na sitku i dokładnie kilkukrotnie wypłuc. Przełóż do garnka i zalej 3 szklankami posolonej wody z kurkumą. Postaw na kuchence i doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu 20-30 minut pod przykryciem. Następnie wyłącz ogień i odstaw pod przykryciem na kolejne 5-10 minut. Ostudź.Kurczaka pokrój w kostkę, posyp paryką i usmaż na maśle. Komosę wymieszaj z usmażonym kurczakiem, pokrojonym w kostkę ananasem i rodzynkami. Dodaj również ser pokrojony w kostkę. Przypraw imbirem, cynamonem i szafranem. Dodaj majonez i wymieszaj. Przed podaniem schłódź.