Wykonanie
Czekolada biała, ciemne
kakao i kwaśne
wiśnie. Tyle dobrodziejstw w jednej babce... :) Smaki nawzajem się przenikają i podkręcają. Warto spróbować... Można pokochać :)Kiedyś spotkałam w internecie przepis na podobną... Jeśli wiecie, gdzie - podpowiedzcie :) Chętnie podam link :)

Składniki:1,5 szkl.
mąki pszennej1,5 szkl.
płatków owsianych1 szkl.
cukru1/2 szkl.
mleka3/4 szkl.
oleju1 szkl.
jogurtu lub
śmietany2
jajka2 łyżeczki
cynamonu2 czubate łyżki ciemnego
kakao2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 łyżeczka
sody3 łyżki domowego
cukru waniliowegosłoik (900 ml)
wiśni w cukrze100 g
białej czekolady
Sposób przygotowania:W naczyniu wymieszaj wszystkie suche składniki:
mąkę,
płatki,
cukier,
cynamon,
kakao,
proszek do pieczenia,
sodę,
cukier waniliowy i pokruszoną
czekoladę. W drugim naczyniu wymieszaj składniki mokre:
mleko,
olej,
jogurt,
jajka. Mokre wlej do suchych i wymieszaj łyżką. Dodaj osączone
wiśnie i delikatnie wymieszaj. Foremkę na babkę natłuść i obsyp
bułką tartą - możesz użyć silikonowej i ten krok pominąć. Wlej ciasto i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. na 75 minut.