Wykonanie

Kolejne bezglutenowe naleśniki tym razem z
mięsem i
sosem czosnkowymSkładniki: (7 sztuk)Farsz:dużo
mięsa różnego (pozostałości po obiadach m.in
boczek,
żeberka,
królik,
kurczak i
indyk)Naleśniki:0,5 l
mleka (u mnie krowie ale może być roślinne)
jajkoszczypta
solipo 4 łyżki
mąki: ryżowej, gryczanej,
skrobii ziemniaczanejsmalec gęsi
Sos czosnkowy:
czosnekśmietanamajonezsól,
pieprzkoperekPrzygotowanie:Zaczynam od
mięsa, wszystko
mielę w maszynce do
mięsa (miałam wcześniej rozdrobnione, obrane ze skórek i bez kostek), było dość tłuste więc nie dodawałam żadnego tłuszczu obsmażam przez parę minut. Następnie zabieram się za naleśniki: do miski wlewam
mleko, dodaję szczyptę
soli i
jajko,mieszam łyżką i dodaję
mąkę po dwie łyżki ubijam trzepaczką (można ręcznym blenderem) na gładką masę i odstawiam na 10-15 minut. Szykuje
sos czosnkowy: ząbek
czosnku przeciskam przez praskę (można więcej) dodaję
koperek, 3 łyżki
śmietany i 3 łyżki
majonezu mieszam wszystko i odstawiam do lodówki. Ciasto na naleśniki już odstało chwilę więc zaczynam je smażyć na
smalcu. Jak będą wszystkie gotowe przekładam je
mięsem polewam sosem i zwijam. Podaję z
sokiem z
buraków.