Wykonanie

Dzisiaj dla odmiany kuchnia indyjska, delikatnie pikantne kanapki z
sałatką curry,
indykiemchrupiącymi
orzechami,
selerem i słodkimi
rodzynkami.Składniki:250g piersi z
indyka (może być z
kurczaka)chutney z
mangomajonezgarść
orzechów laskowychgarść
rodzynekseler naciowy (jasnozielonym)
sól,
pieprzprzyprawa curry w proszku4
bułki wieloziarnistePrzygotowanie:
Indyka kroimy na małe kawałki, podsmażamy przez chwilę na
smalcu z gęsi (lub na innym tłuszczu)zalewamy
kubkiem wody i gotujemy aż
woda zupełnie wyparuje, trwa to około 20 minut, szykujemy dressing:
majonez mieszamy z chutneyem i
przyprawą curry (1-2 łyżeczki),
orzechy kroimy lub rozbijamy tłuczkiem do
mięsa, dodajemy razem z
rodzynkami i pokrojonym
selerem naciowym całość mieszamy, odstawiamy do lodówki. Czekamy aż
indyk wystygnie jak będzie już zimny mieszamy z dressingiem i nakładamy na świeże
bułki. Smacznego