Wykonanie
Makaron i
ciecierzycę mogę jeść pod każdą postacią. Dzisiaj zapraszam na zdrowe, szybkie i przede wszystkim mało kaloryczne danie. Jemy go w domu na ciepło na obiad, jak również zabieram do pracy do pojemnika i jem na zimno.Polecam..Składniki:200 g
razowego makaronu pszennego,1 mała puszka
ciecierzycy,1 mała
czerwona papryka,1
cebula,2 ząbki
czosnku,1 mała puszka
pomidorów.4 gałązki
tymianku,2 gałązki
majeranku,1/2
papryczki chilli,
sól,
pieprz,1 łyżka
oliwy do smażenia.Wykonanie:Pokrojoną
paprykę i
cebule w kostkę oraz posiekaną
papryczkę chilli i
czosnek wrzuć na rozgrzaną patelnię i smaż cały czas mieszając. Gdy warzywa zmiękną, dodaj odsączoną z zalewy
ciecierzycę oraz
pomidory, dopraw
pieprzem,
solą,
tymiankiem oraz
majerankiem. Duś 15 - 20 minut. Do gotowego sosu dodaj ugotowany wcześniej
makaron. Podawaj posypany listkami
tymianku.
/źródło "Rewolucje na talerzu"/