ßßß Cookit - przepis na Razowy makaron z cieciorką

Razowy makaron z cieciorką

nazwa

Wykonanie

Najlepszy dowód na to, że makaron nie musi być tuczący – porcja ma tylko 400 kalorii! To również wspaniałe danie wegetariańskie (a nawet wegańskie). No i najważniejsze – smakuje wyśmienicie!
Składniki
200g razowego makaronu (ja użyłam penne)
Czerwona papryka
Cebula
2 ząbki czosnku
Puszka cieciorki
Puszka krojonych pomidorów
4 gałązki tymianku
Papryczka chilli
Oliwa
Sól, pieprz
Przygotowanie
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Paprykę i cebulę pokrój w kostkę, posiekaj drobno chilli i czosnek.
Rozgrzej patelnię z odrobiną oliwy i wrzuć warzywa.
Kiedy warzywa zmiękną, dodaj odsączoną z zalewy cieciorkę, pomidory i listki tymianku. Dopraw solą i pieprzem.
Duś kilka minut, aż smaki się przegryzą.
Dodaj do sosu ugotowany makaron.
Gotowe!
Przepis pochodzi z programu telewizyjnego "Rewolucje na talerzu"
Zobacz także:
Razowe spaghetti z suszonymi pomidorami
Makaron z cukinią
Kurki z makaronem
Źródło:http://mammadeli.com/2013/09/30/razowy-makaron-z-cieciorka