Eksperymenty w kuchni to jest to, co tygrysy lubią najbardziej!Dlatego dzisiaj prezentujemy Wam nasz autorski przepis na paprykowymakaron z mięsem mielonym.Szybki i prosty w przeciwieństwie do zakręconego makaronu ze zdjęć!SKŁADNIKI:250 gram makaronu (świderki lub innego zakręconego)1 cebulka1 pomirorpół papryki czerwonejkilka plasterków papryczki Jalapenos3 łyżeczki sosu chilli1 łyżka oleju z wędzonych papryczek chilli (może być też zwykła oliwa z oliwek)250 gram mięsa mielonegotymianek suszonymajeranek suszonysólpieprzWYKONANIE:Na rozgrzany olej wrzucamy wcześniej pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy na złoty kolor. Do cebuli wrzucamy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, a gdy papryka zmięknie wrzucamy pokrojonego w kostkę pomidora i posiekane papryczki Jalapenos. Dodajemy sos chilli, doprawiamy majerankiem i tymiankiem. Na koniec wrzucamy mięso mielone i dusimy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, gdy już się ugotuje wrzucamy do sosu i mieszamy, żeby wszystko się połączyło.Ps. Jeśli nie macie pod ręką papryczek Jalapenos i sosu chilli, można te składniki zastąpić papryczką chilli i sosem tabasco (tylko nie przesadźcie!).Nam dużo rzeczy zostało z wieczoru meksykańskiego, dlatego trzeba je wykorzystać!Smacznego!