Wykonanie

Kolejne ulubione naleśniki.
Rzec by można naleśnikowa rozpusta. Na śniadanie, obiad, kolację. Na każdą
porę roku i dnia.Składniki na 6 dużych porcji:Na ciasto:-100g
mąki-2
jajka-200ml
mleka-100ml
wody-1 łyżeczka
oleju-szczypta
soli-1 płaska łyżeczka
cynamonuNa farsz:-250 g
twarogu-1-2 łyżki
miodu-2 garście
orzechów-2 łyżki
jogurtu naturalnegoDodatkowo:-garść
orzechów włoskich-
miódWszystkie składniki na ciasto mieszamy (lub miksujemy dokładnie razem) tak, aby nie było grudek. Odstawiamy.Przygotowujemy farsz.
Orzechy prażymy chwile na suchej patelni. Bardzo drobno siekamy lub mielimy (w maszynce lub w malakserze). W misce rozgniatamy widelcem
twaróg, dodajemy
miód,
jogurt i
orzechy. Bardzo dokładnie mieszamy (można użyć malaksera).Na patelni lekko posmarowanej tłuszczem smażymy naleśniki. Wykładamy na talerz i jeszcze ciepłe smarujemy farszem do połowy koła. Naleśnik składamy dwa
razy. Wierzch posypujemy
orzechami i polewamy odrobiną
miodu.

Smacznego!