ßßß
Kolejne ulubione naleśniki. Rzec by można naleśnikowa rozpusta. Na śniadanie, obiad, kolację. Na każdą porę roku i dnia.Składniki na 6 dużych porcji:Na ciasto:-100g mąki-2 jajka-200ml mleka-100ml wody-1 łyżeczka oleju-szczypta soli-1 płaska łyżeczka cynamonuNa farsz:-250 g twarogu-1-2 łyżki miodu-2 garście orzechów-2 łyżki jogurtu naturalnegoDodatkowo:-garść orzechów włoskich-miódWszystkie składniki na ciasto mieszamy (lub miksujemy dokładnie razem) tak, aby nie było grudek. Odstawiamy.Przygotowujemy farsz. Orzechy prażymy chwile na suchej patelni. Bardzo drobno siekamy lub mielimy (w maszynce lub w malakserze). W misce rozgniatamy widelcem twaróg, dodajemy miód, jogurt i orzechy. Bardzo dokładnie mieszamy (można użyć malaksera).Na patelni lekko posmarowanej tłuszczem smażymy naleśniki. Wykładamy na talerz i jeszcze ciepłe smarujemy farszem do połowy koła. Naleśnik składamy dwa razy. Wierzch posypujemy orzechami i polewamy odrobiną miodu.
Smacznego!