Wykonanie
Pasty kanapkowe to bardzo wdzięczny pomysł na śniadanie, ponieważ można je wykonać praktycznie ze wszystkiego. U mnie dzisiaj klasyczna
pasta jajeczna, wzbogacona kilkoma innymi dodatkami, które aktualnie zalegały w lodówce. Gorąco zachęcam do wypróbowania i przy okazji ostrzegam, że owa pasta znika w szybkim tempie, w niewyjaśnionych okolicznościach, warto wiec podwoić jej porcję w trakcie przygotowań.
Składniki:3
jajka1 mały
pomidor1-2
rzodkiewki2-3 stołowe łyżki
majonezułyżeczka
musztardygarść
koperku2 stołowe łyżki
szczypiorkusól i świeżo zmielony
czarny pieprzPrzygotowanie:
Jajka wkładamy do zimnej
wody i gotujemy na twardo (przez około 7-8 minut od momentu zawrzenia
wody). Po tym czasie przelewamy je zimną
wodą i ostudzone obieramy ze skorupek.
Jajka rozdrabniamy widelcem, dodajemy
majonez,
musztardę, posiekany
koperek, posiekany
szczypiorek oraz pokrojone w kostkę
rzodkiewki i
pomidora. Całość doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Dokładnie mieszamy i podajemy ze świeżym
pieczywem. Smacznego!