ßßß Cookit - przepis na Pasta jajeczna na bogato

Pasta jajeczna na bogato

nazwa

Wykonanie

Pasty kanapkowe to bardzo wdzięczny pomysł na śniadanie, ponieważ można je wykonać praktycznie ze wszystkiego. U mnie dzisiaj klasyczna pasta jajeczna, wzbogacona kilkoma innymi dodatkami, które aktualnie zalegały w lodówce. Gorąco zachęcam do wypróbowania i przy okazji ostrzegam, że owa pasta znika w szybkim tempie, w niewyjaśnionych okolicznościach, warto wiec podwoić jej porcję w trakcie przygotowań.
Składniki:
3 jajka
1 mały pomidor
1-2 rzodkiewki
2-3 stołowe łyżki majonezu
łyżeczka musztardy
garść koperku
2 stołowe łyżki szczypiorku
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie:
Jajka wkładamy do zimnej wody i gotujemy na twardo (przez około 7-8 minut od momentu zawrzenia wody). Po tym czasie przelewamy je zimną wodą i ostudzone obieramy ze skorupek. Jajka rozdrabniamy widelcem, dodajemy majonez, musztardę, posiekany koperek, posiekany szczypiorek oraz pokrojone w kostkę rzodkiewki i pomidora. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy i podajemy ze świeżym pieczywem. Smacznego!
Źródło:http://www.smakiempisany.pl/2014/05/pasta-jajeczna-na-bogato.html