Wykonanie
Wiosenne
jajka faszerowane są idealną przystawką na różnych domowych imprezach nie może ich też zabraknąć na wielkanocnym
stole. Prostota i szybkość wykonania oraz wyśmienity smak to ich dodatkowy atut .
składniki na 4 porcje6 ugotowanych na twardo
jajekpęczek
rzodkiewekpęczek
szczypiorku1 większy
ogórek kiszony3 łyżki
majonezuszczypta
soliczarny pieprzprzepisUgotowane na twardo i ostudzone
jajka przekrawamy wzdłuż na pół, wyjmujemy z nich
żółtka i bardzo drobno siekamy. Drobno siekamy również umyty i osuszony
szczypiorek.Do miski ścieramy na tarce o dużych oczkach
rzodkiewki oraz
ogórka kiszonego, dodajemy posiekane
żółtka,
szczypiorek oraz
majonez, całość dokładnie mieszamy doprawiamy szczyptą
soli oraz
pieprzem.Na półmisku układamy połówki
jajek i nadziewamy je przygotowanym farszem.Tak przygotowane
jajka najlepiej smakują schłodzone.