Wykonanie
Po raz kolejny z dziewczynami z Koła Gospodyń
Miejskich zorganizowałyśmy kulinarny wieczór tematyczny ;). Za cel obrałyśmy sobie kuchnię gruzińską ... Syto zastawiony stół, w kieliszkach
białe wino - to spotkanie musiało się udać! Tym razem miałyśmy też gościa - fotografa Mariusza Rymanowskiego(http://mariuszrymanowski.pl/), który nasze kulinarne eksperymenty uwiecznił na zdjęciach. Atmosfera z początku była nieco napięta, ale z potrawy na potrawę szło nam coraz lepiej. Cieszę się, że mogłam podpatrzeć jak profesjonalista zajmuje się fotografią. Natomiast cenne porady, które uzyskałam, staram się teraz wykorzystywać przy swoich zdjęciach ;).Była to naprawdę bardzo miła i jak widać
owocna współpraca. Efekty apetycznej sesji możecie podziwiać poniżej, więc w tym miejscu przedstawię Wam nasze gruzińskie menu (klikając w nazwę potrawy można przejść do przepisu).Potrawy przygotowane przeze mnie:Gruzińska
sałatka z
ziemniakamiLawasz
Gruzińskie kruche
ciasteczka z
orzechami i
miodemPotrawy przygotowane przez Dorotę:Chaczapuri i pasta z
bakłażanaGruzińskie
chlebki po raczyńsku
Bakłażany w pomidorach
Ogórki małosolne po gruzińsku
Potrawy przygotowane przez Martę:Adżapsandal
Roladki z
bakłażanaPapryki faszerowane pastą
orzechowąZetknięcie z kuchnią gruzińską było bardzo interesującym doznaniem dla moich kubków
smakowych. Jest to naprawdę niezwykła kuchnia, w której każdy znajdzie coś dla siebie:
mięsa,
sery,
chlebki, placki, potrawy wegetariańskie, a także słodki akcent w postaci
miodu, suszonych lub świeżych
owoców.Przepisy na swoje dania
będę zamieszczać tutaj na blogu, natomiast po pozostałe zapraszam do Koła Gospodyń
Miejskich :).A na zakończenie kulisy naszego "bałaganu" w trakcie foodsesji: