ßßß
Składniki:pierś kurczaka 1sól, pieprzmąka pszenna 2 łyżkijaja 2migdały posiekane 15 dagmasło lub olej 10 dagmango 2 lub brzoskwinie 2sos chutneyśmietana 30% 100 mlcurryWykonanie:
Filety umyć, osuszyć, delikatnie rozbić dłonią. Oprószyć solą i pieprzem. Panierować w mące, rozmąconych jajach i posiekanych migdałach. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Odstawić w ciepłe miejsce. Na reszcie tłuszczu podgrzać kawałki mango lub brzoskwiń,
przyprawić sosem chutney, ewentualnie solą i pieprzem. Śmietanę ubić. Porcje kurczaka ułożyć na półmisku, przybrać kawałkami owoców, bitą śmietaną i przyprawić curry.Podawać z ryżem lub kuskusem.