Wykonanie
Składniki

- 80 dag
filetów z kurczaka- ½ szklanki ( 200 g )
śmietany 18%- 4 woreczki
ryżu- 1 puszka
brzoskwiń w zalewie- 4 średnie
cebule-
curry- ostra mielona
papryka,
bazylia-
sól,
pieprz-
olejDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Ryż gotować ok. 10 minut w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na rozgrzany na patelni
olej.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Dodać do
ryżu całość przyprawić odrobiną
curry. Smażyć na małym ogniu aż
cebula zmięknie. Filety umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Smażyć osobno na
oleju 10 minut. Oprószyć dwoma łyżeczkami
curry.
Brzoskwinie osączyć , pół szklanki
syropu z
brzoskwiń wlać do
mięsa. Doprawić
solą,
pieprzem,
papryką, i
bazylią. Dusić kilka minut, mieszając.
Brzoskwinie pokroić w dużą kostkę, dodać do
mięsa. Wlać
śmietanę, dusić kilka minut. Podawać z
ryżem z
cebulą.Uwaga – sprawdzona rada1) Aby skrócić czas smażenia
ryżu cebulę można najpierw podsmażyć a dopiero
potem dodać
ryżŻyczę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)