ßßß
- 80 dag filetów z kurczaka- ½ szklanki ( 200 g ) śmietany 18%- 4 woreczki ryżu- 1 puszka brzoskwiń w zalewie- 4 średnie cebule- curry- ostra mielona papryka, bazylia- sól, pieprz- olejDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.WykonanieRyż gotować ok. 10 minut w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na rozgrzany na patelni olej. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Dodać do ryżu całość przyprawić odrobiną curry. Smażyć na małym ogniu aż cebula zmięknie. Filety umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Smażyć osobno na oleju 10 minut. Oprószyć dwoma łyżeczkami curry. Brzoskwinie osączyć , pół szklanki syropu z brzoskwiń wlać do mięsa. Doprawić solą, pieprzem, papryką, i bazylią. Dusić kilka minut, mieszając. Brzoskwinie pokroić w dużą kostkę, dodać do mięsa. Wlać śmietanę, dusić kilka minut. Podawać z ryżem z cebulą.Uwaga – sprawdzona rada1) Aby skrócić czas smażenia ryżu cebulę można najpierw podsmażyć a dopiero potem dodać ryżŻyczę smacznego.Komentarze oraz lajki mile widziane :)