Składniki:kotlety schabowe 4jaja 2bułka tartacebula 1szczypta currymozzarella 4 plastrymajonezu 2 łyżeczkikeczup pikantny 2 łyżeczkisól, pieprzolej do smażeniaWykonanie:Mięso lekko rozbić, posolić. Kotlety obtoczyć w roztrzepanym jajku i tartej bułce.Usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na tłuszczu ze smażenia kotletów, oprószyć solą, pieprzem i curry. Poddusić. Kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub na blasze. Posmarować masą cebulową,przykryć mozzarellą. Keczup wymieszać z majonezem,posmarować przygotowane kotlety.Zapiec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, aż ser się rozpuści.J ako podkład do potrawy używam ugotowanym, rozbitych ziemniaków.