Wykonanie
Przyznam się, że jest to jeden z przepisów, od którego rozpoczęła się moja przygoda z blogowaniem. Właściwie wtedy jeszcze tylko przeglądałam blogi i przepisywałam fajne receptury do zeszytu. Także i przepis na ten
schab został zapisany, ale nie wiem dokładnie z jakiej strony. Polecam te kotlety, choć są dość kaloryczne to raz w roku można sobie je przyrządzić :)
Składniki:4 kotlety
schabowe1
jajkobułka tartasól,
pieprzprzyprawa curry1
cebulatarty
ser żółtykeczupmajonezolej do smażeniaSposób wykonania:1. Kotlety rozbijamy, solimy,
pieprzymy i panierujemy kolejno w
jajku i
bułce tartej. Smażymy na
oleju z obu stron.2.
Cebulę posiekać, usmażyć na tym samym
oleju, na którym smażyły się kotlety. Oprószyć
solą,
pieprzem i
curry. Dusić ok 2-3 minut.3. Na każdy kotlet nałożyć łyżkę farszu
cebulowego, posypać tartym
żółtym serem, a
porem majonezem i
keczupem. Zapiec na patelni z przykryciem lub w piekarniku do momentu, aż
ser się rozpuści.Smacznego!!!
Tym przepisem żegnam się z
Wami na jakiś czas, ponieważ muszę zrobić przerwę. W miarę możliwości
będę publikować i odpowiadać na komentarze, więc proszę o cierpliwość :) Pozdrawiam serdecznie!