ßßß
Składniki:pierś kurczaka ½Vegetajajo 1mleko ok. 120 mlmąka pszenna ok. 7 łyżekimbir 1 łyżeczkaproszek do pieczenia ok. ½ łyżeczkiwiórki kokosowe 5 dagolej do głębokiego smażeniaWykonanie:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paski lub grubszą kostkę. Obsypać Vegetą. Odstawić do lodówki (najlepiej na noc).
Jajo roztrzepać z mlekiem. Dodać mąkę, imbir, proszek do pieczenia i wyrobić na gładką masę. Ciasto powinno mieć gęstość naleśnikowego. Wsypać wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszać.
Kawałki mięsa zanurzać w cieście
i smażyć na rozgrzanym oleju, z obu stron na rumiano.Wyjąć łyżką cedzakową i odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z ryżem i surówką.