Wykonanie
Potrzebne składniki:1,5 szklanki
mąki pszennej,3/4 szklanki
cukru,2
jajka,0,5 szklanki
oleju,szklanka
mleka,łyżeczka
proszku do pieczenia,łyżeczka
sody,0 , 5 budyniu,
wiórki kokosoweSposób wykonania:Gotujemy
budyń, dodajemy
wiórki kokosowe pod koniec gotowania, zostawiamy do wystygnięcia.1,5 szklanki
mąki mieszamy z 3/4 szklanki
cukru, 2
jajkami, 1/2 szklanki
oleju, 1/2 szklanki
mleka, łyżeczką
proszku do pieczenia, łyżeczką
sodyBlachę wykładamy papilotkami.Ciasto mieszamy.Nakładamy po łyżce ciasta,Następnie po łyżeczce budyniu z wiórkami.Na koniec jeszcze po łyżce ciasta, aby przykryć nadzienie.Pieczemy ok. 15 min. w 200 st.Można posypać
cukrem pudrem.Smacznego !