ßßß
Cookit - przepis na Watróbka drobiowa w sosie jabłkowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Watróbka drobiowa w sosie jabłkowym
Składniki
Wątróbka drobiowa
Cebula
Jabłko
Rodzynki
Białe wino
Cukier
Mąka
Olej
Masło
Margaryna
Sól
Pieprz biały
Wykonanie
Składniki:
wątróbka drobiowa
1 kg
cebula
duża 1-2kwaśne
jabłka
2
rodzynki
1 opakowanie
białe wino
wytrawne 1 szklanka
cukier
4 łyżki
mąka
4 łyżki
olej
masło
lub
margaryna
2 łyżki
sól
,
pieprz biały
, mielonyWykonanie:
Rodzynki
opłukać i osuszyć.
Cebule
obrać i pokroić w plastry. Obrać
jabłka
, usunąć gniazda i pokroić w cząstki. Na rozgrzane
masło
wrzucić
cebulę
i podsmażyć na złoty kolor. Dodać
jabłka
,
rodzynki
i
cukier
, wlać
wino
. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze ok. 10 minut. W tym czasie
wątróbkę
obtoczyć w
mące
i smażyć na
oleju
. Posypać
solą
,
pieprzem
. Wyłożyć z sosem
jabłkowym
na talerze. Podawać z
pieczywem
lub
ziemniakami
.
Źródło:
http://gorzko-gorzki.blogspot.com/2013/11/watrobka-drobiowa-w-sosie-jabkowym.html
Przepisy powiązane
Krem z dyni i jabłek z pesto. Zupa dyniowa.
Ciasto drożdżowe z rodzynkami
Franfurterki w cieście francuskim
Tarta Tatin II
Wątróbka z cebulką i jabłkiem
Składniki powiązane (0)