Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 3 szklanek
jajka 3 sztuk
masło 150 gramów
cukier 1 szklanek
mleko 1 szklanek
drożdże 30 gramów
sól 1 szczypta
olej 2 łyżek stołowych
rodzynki 100 gramówWykonanie:Do stopionego
masła wlać letnie
mleko,
cukier i pokruszone
drożdże, wbić
jajka i zostawić w garnku na 8 godzin.
Potem dodać
mąkę,
sól,
olej i wymoczone
rodzynki. Wymieszać. Wyłożyć do prostokątnej blaszki o wymiarach 15x40 cm, wyścielonej papierem do pieczenia. Niewyrośnięte ciasto wstawić do zimnego piekarnika, ustawić minimalny płomień i zostawić uchylone drzwiczki. Gdy ciasto wyrośnie, zwiększyć płomień i zamknąć piecyk. Piec na złoty kolor w 180 stopniach.Uwagi:
Masło można zastąpić
margaryną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: