ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegomąka 3 szklanekjajka 3 sztukmasło 150 gramówcukier 1 szklanekmleko 1 szklanekdrożdże 30 gramówsól 1 szczyptaolej 2 łyżek stołowychrodzynki 100 gramówWykonanie:Do stopionego masła wlać letnie mleko, cukier i pokruszone drożdże, wbić jajka i zostawić w garnku na 8 godzin. Potem dodać mąkę, sól, olej i wymoczone rodzynki. Wymieszać. Wyłożyć do prostokątnej blaszki o wymiarach 15x40 cm, wyścielonej papierem do pieczenia. Niewyrośnięte ciasto wstawić do zimnego piekarnika, ustawić minimalny płomień i zostawić uchylone drzwiczki. Gdy ciasto wyrośnie, zwiększyć płomień i zamknąć piecyk. Piec na złoty kolor w 180 stopniach.Uwagi:Masło można zastąpić margaryną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: