Wykonanie
Kolejna
sałatka makaronowa tym razem z
żółtym serem i nie tylko...

Składniki:200g
makaronu muszelki morskie1 puszka
kukurydzy1 puszka
fasoli czerwonej250g
sera żółtego1
cebula5
ogórków konserwowych1 słoiczek
papryki konserwowej (320ml)
Makaron wrzucam do wrzącej
wody solę 1/2 łyżeczki, gotuję 5 min od momentu zagotowania, mieszając
miedzy czasie by nie przykleił się do dna garnka. Przecedzam i przelewam zimną
wodą, odstawiam. Odsączam
kukurydzę,
fasolkę.
Cebulę obieram, kroję w kostkę, zalewam wrzątkiem by się sparzyła (10s.), przecedzam.
Ogórki i
paprykę kroję w kostkę.
Ser starłam na grubych oczkach tarki ale możecie pokroić w kostkę będzie bardziej estetycznie :) Tak przygotowane składniki łączę ze sobą i polewam przygotowanym sosem.Sos:mały słoiczek
majonezu (170ml)1 łyżka stołowa
musztardy (jaką lubicie)2 łyżki
jogurtu naturalnego1 łyżeczka
chrzanuWszystkie składniki łączę ze sobą, polewam
sałatkę, mieszam, próbuję i doprawiam
solą,
pieprzem jeśli to konieczne. Schładzam do podania.

Ps. do sałatek polecam
musztardę Dijon jest na tyle słona, że
sałatka nie wymaga wielkiego przyprawiania. Zanim zaczniecie przyprawiać spróbujcie
sałatkę i sami oceńcie czego jej brakuje. Smaki mamy różne :)