Wykonanie
Dawno nie
pisałam, ale są chwile w życiu, gdzie człowiek nie potrafi złożyć nawet jednego zdania.Moje
serce i myśli były cały czas przy osobie, która walczyła o życie..... udało się!!!! mój tata wraca do domu ze szpitala!!! Więc dziś mogłam coś ugotować i z przepisem podzielić się z
wami. Dziś będzie to szybie danie spaghetti
Napoli z
czarną oliwką i
kiełkami rzeżuchy. Moje
czarne oliwki, które dostałam z Włoch długo czekały na swoją premierę, było warto :)


SKŁADNIKI :
makaron nitki ok 100 g na osobę1 puszka
pomidorów3 łyżki
oleju rzepakowego1
szalotka2 ząbki
czosnku1 mała
marchewoliwki czarne wedle uznania
ser parmezan wedle uznania
kiełki rzeżuchysól,
pieprz do smakupół łyżeczki
cukru2 gałązki świeżego
tymianku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIARozgrzewamy patelnię dodajemy pokrojone w kostkę
szalotkę oraz
czosnek oraz
marchew chwilkę podsmażamy po czym dodajemy
pomidory z puszki całość dusimy na wolnym ogniu. Doprawiamy
solą, świeżo zmielonym
pieprzem odrobiną
cukru i świeżym
tymiankiem. Międzyczasie nastawiamy
makaron i gotujemy wedle instrukcji na opakowaniu. Gdy
makaron się już ugotuję a sos już zmiękł
makaron prosto z
wody wrzucamy do naszego sosu. Całość wymieszamy, aromaty się połączą. Układamy na talerzu nasze spaghetti dodajmy
rzeżuchę oraz
oliwki całość posypujemy
parmezanem. Zajadamy :) jest tu tylko kilka składników, ale bogactwo smaku... pychota sami wypróbujcie, przygotowanie trwa chwilę.

Smacznego
Basia