ßßß
Składniki:0,5kg wołowego mięsa mielonego2 małe cebule starte na tarce o grubych oczkach1 łyżka mielonego cynamonu0,5 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu1 łyżeczka soli4 czubate łyżki jogurtu naturalnego2 łyżki świeżej mięty posiekanej1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskęsól, pieprz, cukier
Przygotowanie:MięsaW misce wymieszać mięso, cebulę, cynamon, pieprz i sól. Zwilżyć dłonie wodą i formować nieduże pulpeciki. Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć kotleciki. Przełożyć na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.Sosu jogurtowo - miętowegoW miseczce wymieszać jogurt z czosnkiem i miętą, doparwić do smaku solą i pieprzem oraz odrobiną cukru.Pulpeciki podawać z kuskusem i sałatką pomidorowo - ogórkową z ciecierzycą .
Smacznego!