Wykonanie
Dzis postanowilysmy przygotowac kolejne danie z kuchni libanskiej, tym razem sa to
drobiowe kielbaski z duza iloscia przypraw, dzieki
czemu sa bardzo aromatyczne i wyraziste w smaku.Wraz ze mna na ich przygotowanie zdecydowaly sie: Panna Malwinna, Iza i Justinka .

Skladniki:450g
piersi z kurczaka (uzylam drobiowego
miesa mielonego2 zabki
czosnku1 lyzeczka
przyprawy zaatar (
oregano,
tymianek,
majeranek,
kmin,
kolendra)0,5 lyzeczki platkow
chili1 lyzeczka
soli1 lyczeczka mielonego
pieprzu3 lyzki
soku z cytryny2 lyzki
oliwy z oliwek
Przygotowanie:Jezeli uzywacie piersi, nalezy je zmeilic, jezeli uzywacie gotowego
miesa mielonego nei jest to konieczne. Dodac, wycisniety przez praske
czosnek, wszystkie
przyprawy,
sok z cytryny i
oliwe i wszystko dokladnie wyrobic.
Mieso zawinac w folie i odstawic do lodowki na noc. Nastepnego dnia z
miesa formowac niewielkie
kielbaski. Na patelni rozgrzac
olej i smazyc je przez kilka minut od czasu do czasu obracajac.

Smacznego!