ßßß
Cookit - przepis na Węgierskie smaki czyli leczo po mojemu
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Węgierskie smaki czyli leczo po mojemu
Składniki
Cukinia
Cebula
Papryka
Pomidor
Sól
Pieprz
Zioła
Majeranek
Bazylia
Olej
Papryka ostra
Koncentrat pomidorowy
Podwawelska
Czosnek
Wykonanie
Wspominając smaki węgierskie postanowiłam dziś przyrządzić leczo po mojemu.Składniki:2
cukinie
2
cebule
3
papryki
: czerwona, żółta i zielona1 puszka krojonych
pomidorów
sól
,
pieprz
ziołowy
majeranek
,
bazylia
50 ml
oleju
2 łyżeczki
papryki ostrej
koncentrat pomidorowy
2
kiełbasy podwawelskie
kilka ząbków
czosnku
Cebule
,
czosnek
i
kiełbasę
podsmażamy na niewielkiej ilości
oleju
aż się zarumienią.
Dodajemy
przyprawy
:
majeranek
,
bazylie
,
pieprz
ziołowy
,
sól
oraz
paprykę ostrą
wedle uznania i intensywności smaku.
Wszystko wrzucamy do garnka i osobno podsmażamy
cukinie
i
paprykę
przez ok. 10 min po czym wszystko wrzucamy do garnka z
kiełbasą
i
cebulą
.
Wlewamy 4 szklanki
wody
i wszystko dusimy na małym ogniu przez 20 min.Po upływie 20 min dodajemy
pomidory w puszce
oraz
koncentrat pomidorowy
i gotujemy przez 40 min i gotowe. :)
Jó étvágyat!!!
Źródło:
http://cookbookbyfaye.blogspot.com/2013/10/wegierskie-smaki-czyli-leczo-po-mojemu.html
Przepisy powiązane
Przepis na leczo. Tradycyjne węgierskie danie
Przepis na leczo. Tradycyjne węgierskie danie
Przepis na leczo. Tradycyjne węgierskie danie
Przepis na leczo. Tradycyjne węgierskie danie
Przepis na leczo. Tradycyjne węgierskie danie
Składniki powiązane (0)