Wykonanie
W piątkowy poranek, na szybko, warto zrobić kilkuskładnikową
sałatkę z
bobem. Można ją zabrać do pracy albo zjeść prosto z lodówki. W upalny dzień, taki jak dziś, nic lepszego do jedzenia nie znajdziemy...Przepis jest na mniejszą ilość sałatki, składnikami można dowolnie manipulować - co kto lubi ;)A że na działce wyrósł las
bobowy, ta
sałatka będzie często w lawendowej kuchni ;)

Składniki:
bób3
jajkagarść
szpinakugarstka
słonecznika2 łyżki
majonezu3 łyżki
jogurtu naturalnegosólpieprzczosnek granulowanyświeży
koperekPrzygotowanie:
Bób gotujemy w wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki
soli, 1 łyżeczki
cukru ;) Po ugotowaniu obieramy go z łupki!
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w łódeczki.W miseczkach układamy listki
szpinaku,
bób i
jajka.W osobnej misce mieszamy
jogurt,
majonez i doprawiamy
solą,
pieprzem świeżo mielonym i
czosnkiem granulowanym.Ułożone składniki polewamy sosem i posypujemy
słonecznikiem i posiekanym drobno
koperkiem.Schładzamy całość w lodówce. Na zimno jest dużo smaczniejsza;)Pycha!

