Wykonanie
Uwielbiam czas spędzania popołudni na ogródku. I mimo, że pogoda nas nie rozpieszcza to czasem znajdzie się chwilka by rozpalić grilla i zjeść zdrowy posiłek na łonie natury.
Sos czosnkowo -
koperkowy (
koperek z ogródka) jest świetnym uzupełnieniem do sałatek,
mięska z grilla, kanapek, czy przekąsek słonych. Zapraszam!
SKŁADNIKI:- 100 ml
majonezu (dobrej jakości)- 100 ml
jogurtu naturalnego- 2-4 ząbki
czosnku (w zależności od gustu)- pęczek
koperku-
sól,
pieprz,
cukierPRZYGOTOWANIE:W miseczce mieszamy
majonez z
jogurtem. Przeciskamy do niej
czosnek oraz dodajemy posiekany
koperek. Wszystko dokładnie łączymy. Doprawiamy do smaku
solą,
pieprzem oraz delikatnie
cukrem (zależny od tego jest smak
jogurtu). Smacznego!