Wykonanie
Dzisiaj przepis na tradycyjne gołąbki w wersji wegetariańskiej, z dodatkiem bardzo zdrowej
kapusty pekińskiej, istotą tego przepisu jest bardzo duża ilość przypraw, które wydobywają niesamowity smak farszu i
sosu pomidorowego.

Składniki:- główka
kapusty pekińskiej- pół szklanki
kaszy (owsianej lub jaglanej)- 8
pieczarek- kilka
suszonych pomidorów- 1
cebula- karton krojonych
pomidorów-
przyprawy (
słodka papryka,
czosnek,
kminek,
majeranek,
oregano,
szczypiorek,
koperek)- kilka listków świeżej
bazylii-
sól,
pieprzPrzygotowanie:Podsmażyć
cebulę i
pieczarki, ugotować
kaszę, połączyć z
pieczarkami i
cebulą, dodać pokrojone
suszone pomidory oraz
przyprawy, delikatnie oderwać listki
kapusty i wrzucić je na chwilę do gorącej
wody położyć farsz, zawinąć, polać
pomidorami z kartonu wymieszanymi z
bazylią i
przyprawami, piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.Smacznego :)Przepis bierze udział w konkursie :https://sklep.egmont.pl/ ksiazki/kuchnia/p,jakubiak- lokalnie,10893.html