ßßß Cookit - przepis na Przekąska Gołąbki z kapusty pekińskiej z pieczarkami i kaszą

Przekąska Gołąbki z kapusty pekińskiej z pieczarkami i kaszą

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj przepis na tradycyjne gołąbki w wersji wegetariańskiej, z dodatkiem bardzo zdrowej kapusty pekińskiej, istotą tego przepisu jest bardzo duża ilość przypraw, które wydobywają niesamowity smak farszu i sosu pomidorowego.
Składniki:
- główka kapusty pekińskiej
- pół szklanki kaszy (owsianej lub jaglanej)
- 8 pieczarek
- kilka suszonych pomidorów
- 1 cebula
- karton krojonych pomidorów
- przyprawy ( słodka papryka, czosnek, kminek, majeranek, oregano, szczypiorek, koperek)
- kilka listków świeżej bazylii
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Podsmażyć cebulę i pieczarki, ugotować kaszę, połączyć z pieczarkami i cebulą, dodać pokrojone suszone pomidory oraz przyprawy, delikatnie oderwać listki kapusty i wrzucić je na chwilę do gorącej wody położyć farsz, zawinąć, polać pomidorami z kartonu wymieszanymi z bazylią i przyprawami, piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)
Przepis bierze udział w konkursie :
https://sklep.egmont.pl/ ksiazki/kuchnia/p,jakubiak- lokalnie,10893.html
Źródło:http://zdrowavegekuchnia.blogspot.com/2015/04/goabki-z-kapusty-pekinskiej-z.html