ßßß

Składniki:- cebula- 2 pomidory- 1 papryka- puszka czerwonej fasoli- puszka kukurydzy- łyżka sosu sojowego- połowa piersi z kurczaka (może być bez!)- 2 szklanki soku pomidorowego- sól, pieprz, chilli, oregano, kurkuma- przyprawa meksykańska- oliwaSposób przygotowania:Odsączamy fasolę i kukurydzę.Cebulę siekamy i podsmażamy na oliwie do "zeszklenia".Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Mieszamy i dalej podsmażamy na wolnym ogniu aż papryka będzie miękka.Do papryki i cebuli wlewamy 2 szklanki soku pomidorowego i dodajemy pokrojone w kostkę pomidory.Dodajemy do smaku przyprawy: sól, przyprawę meksykańską, pieprz, chilli, oregano, kurkumę oraz sos sojowy.W momencie gdy sok zacznie się gotować, wsypujemy 3/4 szklanki suchej kaszy jaglanej i przykrywamy pokrywką. Kasza musi gotować się w soku pomidorowym pod przykryciem ok. 20 minut. W razie potrzeby należy dodać więcej soku pomidorowego.Pierś z kurczaka kroimy na kawałki i podsmażamy na innej patelni.Gdy kasza będzie już miękka, dodajemy do całej potrawy pierś, kukurydzę i fasolę.Całość dokładnie mieszamy i w razie potrzeby po raz kolejny przyprawiamy do smaku.Po prostu pycha!