ßßß
Krewetki z salsą z awokado i mango świetnie sprawdzą się na lunch lub kolację podczas upałów.To lekkie i orzeźwiające danie, którego przygotowanie nie powinno zająć więcej niż 15 minut.
Salsa z awokado i mango z krewetkami marynowanymi w sosie sojowym przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom orientalnych smaków.Kremowe awokado ze słodkim mango, sokiem z limonki, chilli i kolendrą to bardzo udane połączenie smaków;)Pozdrawiam,Asia
Składniki (2 porcje):1 dojrzałe awokado1/2 mango1/4 czerwonej papryki lub 1 mała ostra papryczkapęczek świeżej kolendrysok z 1-2 limoneksól i pieprz do smaku1 łyżka oliwy z oliwek10 dużych krewetek3-4 łyżki sosu sojowego1 łyżka oleju roślinnegoPrzygotowanie:Krewetki umieścić w misce i dodać sos sojowy. Przykryć i odstawić na ok. 30 minut.Mango, awokado i paprykę pokroić w kosteczkę. Dodać garść posiekanej kolendry.Doprawić sokiem z limonki, solą, pieprzem i oliwą z oliwek.Zamarynowane krewetki usmażyć na patelni na 1 łyżce oleju roślinnego.Gotowe krewetki ułożyć na przygotowanej salsie.Całość udekorować świeżą kolendrą.Smacznego!