ßßß Cookit - przepis na Karp smażony - Doskonały

Karp smażony - Doskonały

Wykonanie

Dania i ciasta na każdy dzień!
Social Icons
Strony
Ostatnio dodane
Lista zaprzyjaźnionych blogów
Aktualności
Najczęściej używane w kuchni miary
1 szklanka mąki - 150 g
1 szklanka cukru - 220 g
1 szklanka mleka - 1/4 l
1 łyżka oleju - 14 g
1 łyżka śmietany - 15 g
1 łyżeczka soli - 6 g
1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 g
1 łyżka mąki - 16 g
1 łyżka bułki tartej - 9 g
Łączna liczba wyświetleń
Technologia Blogger .
czwartek, 27 listopada 2014
1 kg karpia
3 łyżki mąki
po 3 łyżki smalcu i masła
10 dag pieczarek
łyżka koncentratu pomidorowego
pół szklanki śmietany
2 łyżki natki pietruszki
pieprz, sól
Rybę oczyścić, umyć, odfiletować. Głowę, ogon i kręgosłup zalać trzema szklankami wody i gotować na małym ogniu około pół godziny. Następnie posolić, oprószyć pieprzem i obtoczyć w mące. Zrumienić z obu stron na smalcu. Drobno pokrojone cebule i pieczarki podsmażyć na dwóch łyżkach masła, dodać koncentrat pomidorowy. Z pozostałego masła i łyżki mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić dwoma szklankami przecedzonego wywaru i wlać do pieczarek z cebulą. Mieszając zagotować. Po odstawieniu z ognia dodać śmietanę i natkę. Usmażoną rybę włożyć do sosu i chwilę dusić pod przykryciem.
Źródło:http://swietne-przepisy.blogspot.com/2014/11/karp-smazony-doskonay_27.html