Dania i ciasta na każdy dzień!Social IconsStronyOstatnio dodaneLista zaprzyjaźnionych blogówAktualnościNajczęściej używane w kuchni miary1 szklanka mąki - 150 g1 szklanka cukru - 220 g1 szklanka mleka - 1/4 l1 łyżka oleju - 14 g1 łyżka śmietany - 15 g1 łyżeczka soli - 6 g1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 g1 łyżka mąki - 16 g1 łyżka bułki tartej - 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .niedziela, 27 kwietnia 20141 tacka filetów śledziowych w oliwie (30 dag),10 dag rodzynek,1/3 szklanki oleju lub oliwy,2 łyżeczki cynamonu,po 1 łyżeczce zmielonego ziela angielskiego i czarnego pieprzuFilety osączyć z oliwy i pokroić w trójkąty. Rodzynki umyć i namoczyć w przegotowanej wodzie, a gdy napęcznieją - odcedzić. W salaterce lub słoiku układać warstwę śledzi na przemian z warstwą rodzynek. Każdą warstwę śledzi posypać pieprzem, zielem angielskim i cynamonem. Zalać śledzieolejem lub oliwą i wstawić do lodówki na kilka godzin.(4-6 porcji)