Wykonanie
Mój mięsożerny mąż stwierdził,że jest smaczna,mimo że nie ma w niej mięsiwa.I na tej krótkiej rekomendacji pozwolę sobie pozostać:)

40 - 60 dkg
białej kapusty1
cebula1 ząbek
czosnku1 - 1,5 l
bulionu-ja dałam
wodę z 1 łyżką domowej a'la
vegety2
marchewkikrojone
pomidory w puszce ok.40 dkg1
papryka żółta lub czerwona
oliwa do podsmażenia
natka pietruszkisól,
pieprzstary
żólty ser do posypania
ryż - gotuję ok.10 łyżek suchego,ale ilość zależy od tego,jak dużo chcemy go dodać do zupyNa rozgrzanej
oliwie podsmażam pokrojoną w kostkę
cebulę i posiekany
czosnek,dodaję drobno poszatkowaną
kapustę,mieszam,a po chwili dolewam gorącą
wodę z domową a'la
vegetą i gotuję ok.20 min.Następnie dodaję pokrojoną w półplasterki
marchewkę,
paprykę w kostkę,
pomidory z puszki i gotuję kolejne 10 min.Doprawiam
solą i
pieprzem,dodaję
natkę.Osobno gotuję
ryż.Na talerz nakładam
ryż,zupę i całość posypuję
startym serem.Smacznego!!!