Wykonanie
przepis:2
jajka2 łyżki
mąki z pestek dyni2 łyżki
jogurtu naturalnegobanansłodzidło (u mnie
stevia)szczypta
sody i
proszku do pieczenia2-3 łyżki wody/mleka
olej kokosowy do smażenia na mus:pół
awokadobananłyżka naturalnego
kakaoBiałka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą
soli, dodajemy
żółtka i przesiewamy
mąkę. Dokładnie mieszamy z
bananem startych na małych oczkach tarki i
jogurtem. Dodajemy
sodę i proszek. Dolewamy trochę
wody i smażymy pod przykryciem z obu stron na lekko natłuszczonej patelni.Mus: wszystkie składniki blendujemy.W sam raz na tłusty czwartek smażę tego grubasa. Wreszcie dobrałam się do
mąki z pestek dyni i żałuję, że tak długo z tym zwlekałam! Chyba mam słabość do zielonych śniadań. A zielone śniadania w połączeniu z
bananem to już w ogóle niebo!Wczoraj bardzo miłe spotkanie, a wieczorem długie rozmowy z rodziną. Muszę nauczyć się pewnych rzeczy od nowa, zacząć bardziej panować nad wszystkim, nad sobą w szczególności.pytania?-ASKinstagramMiłego dnia! :)