Coś dla wielbicieli słodkiego drinka! :)Składniki (na 12 babeczek):niecała szklanka mąkiłyżeczka proszku do pieczeniapół łyżeczki sody3 łyżki cukru (lub więcej, muffiny nie są przesadnie słodkie; opcjonalnie można je posypać po wierzchu cukrem pudrem)ćwierć szklanki kokosujajko3 łyżki oleju100 g jogurtu naturalnego5 plastrów ananasa z puszki2 łyżki syropu z ananasów (można go zastąpić rumem)Jajko wbijam do miseczki, dodaję jogurt, olej i syrop. Mieszam razem. W drugiej misce łączę mąkę z proszkiem, sodą, cukrem i kokosem. Ananasy kroję w niezbyt drobne kostki, dodaję do suchych składników, by pokryły się mąką. Dodaję składniki suche do mokrych, mieszam niezbyt dokładnie. Ciasto przekładam do formy wyłożonej papilotkami. Piekę w 180 stopniach przez ok. 20 minut.