Czekoladowo- malinowy tort na urodziny mojego Narzeczonego. Nam bardzo smakował wiec serdecznie polecam;)Składniki*:8 jajek312 ml mleka266 ml oleju586 ml cukrułyżka ekstraktu waniliowego własnego lub 8 ml kupnego313 gram mąki pszennej125 gram kakao4 ml sody1.5 łyżeczki proszku do pieczenia* przepis na tortownicę o średnicy 25 cmWykonanie biszkoptu: Jajka lekko roztrzepać dodać do nich mleko, olej, cukier oraz ekstrakt i dokładnie wymieszać. Mąkę, kakao, sodę i proszek do pieczenia przesiać, następnie dodać do płynnych produktów. Całość wymieszać do połączenia się składników. Piec w temperaturze 170 stopni przez 60 godzin.Masa malinowa:780 gram malin24 ml żelatyny rozpuszczonej w 90 ml gorącej wody290 ml cukru24 ml soku z cytryny16 ml mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 23 ml letniej wody750 gram serka mascarponeWykonanie: Maliny wymieszać z cukrem, podgrzewać, aż do rozpuszczenia się cukru. Następnie należy dodać sok z cytryny i mąkę, wymieszać i zagotować. Rozpuszczoną żelatynę powoli wmieszać do gorącego sosu(można niewielką ilość sosu wymieszać dokładnie z całą żelatyna tak aby nie było grudek i dopiero dodać do reszty sosu). Całość schłodzić i pozostawić najlepiej na całą noc w lodówce. Po tym czasie sos malinowy wymieszać z 750 grami serka mascarpone.