Wykonanie
Totalna improwizacja z
serii 'nie mam czasu, żeby zrobić obiad'. Wrzuciłam na patelnię to, co akurat miałam pod ręką, włącznie z
makaronem spaghetti, który najzwyczajniej został mi z poprzedniego dnia. Zupełnie nieprzemyślana kompozycja, ale ja zawsze w kuchni mam szczęście- wyszło świetnie!

Składniki:1
pomidor1
cebula1 mała puszka
młodych marchewek2 łyżki
śmietany 18%kawałek
koziego seramakaron spaghetti- około 200g
kapary (2 łyżeczki)
zioła prowansalskiebazyliasól morska,
pieprzPrzygotowanie:Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę
cebulę, dorzucić pokrojonego na kawałki
pomidora.Po chwili dodać
młode marchewki, mieszać. Dodać
śmietanę, starty
kozi ser i cały czas smażyć, energicznie mieszać.Na końcu dodać
kapary,
zioła,
sól i
pieprz, dorzucić na patelnię
makaron i całość porządnie wymieszać, tak aby
makaron w całości pokryty był sosem.