Wykonanie
Wiecie, że na świecie odbywają się konkursy na wyhodowanie najcięższej dyni?W Polsce rekord ten wynosi 514 kg. Ja niestety dyni nie uprawiam, ale umiem zrobić z niej pyszne placki. :)
![](/Data/Images/kwartetzdrowychsmakow.blogspot.com\2013_slash_10_slash_bezglutenowe-placki-z-dyni-i-cukinii/l/-2054333037.JPG)
Składniki:szklanka startej,
surowej cukiniiszklanka startej, surowej dynimała
cebulkajajko8 łyżek
mąki ryżowej2 ząbki
czosnkusól morska,
pieprzłyżka
oleju rzepakowegoPrzygotowanie:
Cebulkę pokroić w kostkę,
czosnek przecisnąć przez praskę i porządnie wymierzać z pozostałymi składnikami (
cukinią,
dynią,
jajkiem,
mąką,
solą i
pieprzem).
Olej rozgrzać na patelni i nakładać łyżką ciasto. S mażyć z dwóch stron, aż placki się zarumienią.
![](/Data/Images/kwartetzdrowychsmakow.blogspot.com\2013_slash_10_slash_bezglutenowe-placki-z-dyni-i-cukinii/l/-11581839.JPG)