ßßß Cookit - przepis na Wegetariańskie klopsy ze szpinaku

Wegetariańskie klopsy ze szpinaku

nazwa

Wykonanie

Świetny dodatek do obiadu zarówno dla wegetarian jak i mięsożerców. :)
Składniki (6 sztuk):
200g szpinaku mrożonego liście
4 łyżki mąki ryżowej
0,5 szklanki otrębów orkiszowych
ząbek czosnku
jajko
sól morska, pieprz
łyżka oleju rzepakowego
Przygotowanie:
Szpinak rozmrozić w garnuszku, odparować nadmiar wody i ostudzić.
Szpinak, jajko, mąkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy porządnie wymieszać.
Formować klopsy i obtaczać je w otrębach.
Rozgrzać olej na patelni i smażyć klopsy na małym ogniu, aż panierka się zarumieni.
Źródło:http://kwartetzdrowychsmakow.blogspot.com/2014/01/wegetarianskie-klopsy-ze-szpinaku.html