Wykonanie
Kalarepa jest źródłem wapnia, żelaza, magnezu i fosforu. Jest bogata w witaminę C- już niewielka główka tego warzywa zaspokaja całodzienne zapotrzebowanie na tę witaminę! Ponadto wspiera pracę nerek, oczyszcza organizm z toksyn, obniża poziom cholesterolu, jest niskokaloryczna, wspiera pracę układu trawiennego, ma działanie antynowotworowe, a to nie wszystkie jej zalety. Smacznego! :)
Składniki:duża
kalarepapół
cebulki4 łyżki
mąki ryżowej2
jajkałyżka
oleju rzepakowegosól morska,
pieprz,
oreganoPrzygotowanie:
Kalarepę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Odlać
wodę i wymieszać
kalarepę z pokrojoną w kostkę
cebulą,
jajkami i
mąką. Doprawić, wymieszać, i nakładać ciasto łyżką na rozgrzany
olej na patelni. Smażyć z każdej strony na średnim ogniu ok. 5 minut