ßßß Cookit - przepis na Kapusta pekińska z curry na ciepło

Kapusta pekińska z curry na ciepło

nazwa

Wykonanie

Danie szybkie w przygotowaniu, smaczne, no i stanowi idealny dodatek do obiadu :)
Składniki:
kapusta pekińska 1 szt.
seler średniej wielkości
pietruszka (korzeń) 2 szt.
marchew 2 szt.
por 1 szt.
olej rzepakowy 3 łyżki
sól morska, pieprz, curry
Przygotowanie:
Kapustę pokroić w poprzek i gotować przez kilka minut w małej ilości wody.
Por pokroić na talarki. Resztę warzyw zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Warzywa i olej dodać do kapusty, doprawić solą morską, pieprzem i szczyptą curry do smaku.
Podlać połową szklanki wody i dusić na małym ogniu kolejne 10-15 minut pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie.
Źródło:http://kwartetzdrowychsmakow.blogspot.com/2013/09/kapusta-pekinska-z-curry-na-ciepo.html