Składniki:- 50g makaronu jajecznego- kawałek suchej kiełbasy- marchewka- pietruszka- kawałek selera- kawałek zielonej części pora- curry- sól- pieprz- sos sojowy- olej rzepakowyPrzygotowanie:Makaron gotujemy do miękkości ( po ugotowaniu zalewamy zimną wodą i odstawiamy ) w tym czasie kroimy marchewkę w kostkę selera i pietruszkę oraz część pora. Warzywa wrzucamy do garnka zalewamy wodą przyprawiamy soląpieprzem łyżeczką curry, sosem sojowym i gotujemy aż do ich rozgotowania. Gdy warzywa się gotują możemy podsmażyć kawałek pokrojonej kiełbasy na łyżeczce oleju rzepakowego do zarumienienia się. Rozgotowane warzywa rozgniatamy ubijaczką do ziemniaków na "papkę z grudkami" jeżeli jest zbyt gęsta można podlać woda do uzyskania konsystencji jaka nam odpowiada. Na koniec wrzucamy makaron i kiełbasę do garnka z warzywami i mieszamy całość do połączenia składników.Gotowe :)