Znany już pewnie przepis, ale nie mogło go u mnie zabraknąć. Uwielbiam to połączenie delikatnego mięsa, ze stanowczym smakiem warzyw. Takie to damsko-męskie :) Pycha!Składniki :- 2 pstrągi- 3 marchewki- 1 seler- 1 korzeń pietruszki- 2 pory- cebula- pieprzcytrynowy- sól morska- 2 łyżki oleju rzepakowegoPrzygotowanie :1. Marchew, seler i pietruszkę trę na tarce. Cebulę kroję w kostkę, por w półksiężyce. Na patelni rozgrzewam olej i duszę warzywa przez około 10 min (można dolać odrobinę wody).2. Opłukane pstrągi nacieram solą i pieprzemcytrynowym (można je przygotować wcześniej i odstawić do lodówki, żeby ryba przeszła przyprawami).3. Następnie napełniam ich brzuszki warzywnym farszem.4. Przygotowane pstrągi układam na folii aluminiowej, zawijam i wkładam do piekarnika.5. Piekę 30 min w 190°C