Wykonanie

Puszysta babka z dużą ilością
bakalii a zamiast orzeszkówprażona pszenica.

Składniki na 2 babki, ponieważ jedna znika błyskawicznie :)-8
jajek-szklanka
cukru-1,5 szklanki
mąki tortowej-1/4 szklanki
oleju-aromat-2 płaskie łyżeczki
proszku do pieczenia-2 szklanki prażonej pszenicy-10 suszonych
śliwek, 10
moreli, garść
rodzynek, 2 garści
żurawiny-szczypta
soli-
bułka tarta do posypania formy
Bakalie kroimy.

Oddzielamy
żółtka od
białek.
Białka z odrobiną
soli ubijamy na sztywna pianę.Stopniowo dodajemy
cukier i miksujemy.Dodajemy
żółtka,aromat i miksujemy.Dodajemy
olej i oczywiście miksujemy.Dodajemy przesianą
mąkę wymieszana z
proszkiem do pieczenia i miksujemy na wolnych obrotach.

Wsypujemy prażoną pszenicę i
bakalie wymieszane z łyżeczką
mąki.Dokładnie mieszamy łyżką.

Ciasto przekładamy do natłuszczonych i posypanych
bułką tartą foremek.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na 30-35 minut.

Babki upieczone.

Wystudzone możemy udekorować i gotowe.

Smacznego!