Upieczemy "ser w serze", czyli nieco inne wydanie sernika.Składniki na masę twarogową:-1/2 kg mielonego twarogu-30 dkg krajanki twarogowej-4 jajka-1/2 szklanki cukru białego-1/2 szklanki cukru brązowego lub trzcinowego-1/4 szklanki wody-2 łyżki mąki ziemniaczanej-1 łyżka kakao-2 łyżki stopionego masła-aromat śmietankowy-słoiczek kwaśnego dżemuWodę z brązowym cukrem zagotowujemy i studzimy.Składniki na ciasto:-1,5 szklanki mąki-1/4 szklanki cukru-2 żółtka-10 dkg margaryny-łyżeczka proszku do pieczenia-aromatKrajankę twarogową kroimy w długie paski.Zalewamy syropem cukrowym.Z podanych składników na ciasto robimy kruszonkę.2/3 wykładamy na blaszkę ( 30 x 22 cm ) z papierem do pieczenia.Na kruszonkę wykładamy dżem.Następnie układamy połowę odsączonych z syropu pasków twarogowych.Oddzielamy żółtka od białek.Z białek ubijamy pianę z dodatkiem szczypty soli.Żółtka ucieramy z cukrem i aromatem.Dodajemy twaróg, stopione masło i mąkę ziemniaczaną i wszystko miksujemy.Dodajemy pianę z białek i mieszamy łyżką.Połowę masy wykładamy na blaszkę.Resztę pasków posypujemy kakao i układamy na masie twarogowej.Przykrywamy pozostałą masą i posypujemy kruszonką.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 50 minut.Wyjmujemy z piekarnikai gotowe.Smacznego!