ßßß
Ciasto ciemne.Składniki:-250g margaryny typu "Kasia"-1 szklanka cukru-6 łyżek wody-2 łyżki kakao-2 łyżeczki cukru waniliowego-1,5 szklanki mąki-2 łyżeczki proszku do pieczenia-4 żółtka-4 białkaSposób przygotowania:Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Masło, cukier, wodę, kakao i cukier waniliowy rozpuścić w garnuszku ale nie gotować! Do przestudzonej masy dodać jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Kiedy wszystko idealnie się ze sobą połączy dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.Masa serowa.Składniki:-1 szklanka cukru-500g twarogu-1 łyżka mąki ziemniaczanej-1/3 kostki masła-2 żółtka-2 białkaSposób przygotowania:Żółtka utrzeć z cukrem, dodać twaróg, mąkę ziemniaczaną, rozpuszczone masło i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie połączyć z masą serową.Ciemne ciasto wykładamy na blaszkę posmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Masę serową wykładamy łyżką na ciemną w postaci kleksów. Piec ok. 60 minut w temperaturze 180 stopni. Na wierzch polewamy polewą czekoladową lub posypujemy cukrem pudrem.Smacznego! :)A.