Znakomity i zdrowy obiad. Coś takiego możemy z mężem jeść codziennie. Drobna zmiana (jakieś inne warzywko czy inaczej doprawione mięsko) i mamy ciut inny smak, aromat i wygląd za każdym razem. Dziś wersja brokułowo pieczarkowa. Pycha!Potrzebujesz:Pierś kurczaka (ok 500 g)średni brokuł300g pieczareksos sojowy ciemnyolej rzepakowy2 pomidorymozzarellę (1 kulka)kilka liści sałaty lodowejprzyprawę gyros na sos:200 g jogurtu naturalnego4 łyżeczki musztardy stołowejPrzygotowanie:Kurczaka kroimy w kostkę, zalewamy kilkoma łyżkami oliwy i posypujemy przyprawą gyros. Odstawiamy do lodówki.Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie z dodatkiem pół łyżeczki cukru (około 10 minut od momentu zagotowania).Pomidora i mozzarellę kroimy w kostkę.Składniki sosu mieszamyPieczarkisojowe przygotowujemy wedle tego przepisuNa talerzu układamy warzywa i ser wedle własnego pomysłu. U mnie porwana sałata lodowa na dole. Polana odrobiną sosu. Na nią pomidory. Na około wieniec brokuła i w środku mniejszy wieniec pieczarek. Na zewnątrz ser.Gdy mamy wszystko poukladane rozgrzewamy mocno patelnię z 2 łyżkami oleju. Wrzucamy mięso i smażymy na największym ogniu, aż będzie gotowe. Gorące kładziemy na środek talerza.Resztę sosu podajemy w sosjerce.Smacznego!!