Wykonanie
Będą tu potrawy które można przygotować poprzedniego dnia bez większego wysiłku i przechować w lodówce. W pracy albo odgrzać w mikrofali albo zjeść na zimno. Szybko, prosto i dużo zdrowiej, niż stołowanie się w pośpiechu w jakimś fastfoodzie lub zapychanie kanapkami. Zachęcam do wypróbowania przepisów, które będą się pojawiały na blogu :) Mam ich w zanadrzu sporo. Dziś zapraszam Was na
kurczaka z
brokułami - niebo w gębie!

Potrzebujesz: (na 2 porcje)1
pierś kurczaka1
brokułpapryka czerwona2
pomidory5 łyżek
jogurtu naturalnego3 łyżeczki
musztardyoliwa z oliwekprzyprawa gyrosPrzygotowanie
Pierś kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Obficie posypać
przyprawą gyros i zalać 4 łyżkami
oliwy. Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na minimum godzinę.
Brokuła podzielić na drobne różyczki,
paprykę i
pomidora pokroić w kostkę.Rozgrzać patelnię i wyłożyć na nią
mięso. usmażyć. Zmniejszyć ogień na minimum, dodać różyczki
brokuła i ćwierć szklanki
wody, przykryć i dusić 10 minut.Do pudełka przełożyć
pomidora,
paprykę i
mięso usmażone z
brokułem. Sos z
jogurtu i
musztardy umieścić w osobnym małym pudełku i polać nim potrawę tuż przed zjedzeniem.Smacznego!