Wykonanie
Samotny od niepamiętnych czasów wieczór postanowiłam spędzić w kuchni.Zapomniałam zajść do sklepu po
pieczywko na jutro na śniadanie więc z lenistwa postanowiłam wyczarować coś z tego, co znajdowało się w szafie. Czysta improwizacja, ale wyszło niezłe dzieło :)

Składniki:- 350 g
mąki gryczanej- 200 g
mąki z
ryżu brązowego- 1 paczuszka
drożdży suszonych- 1 szklanka letniego
mleka ryżowego- 2 łyżki
oleju z
orzechów włoskich- 2 łyżki
miodu- garść mielonego lnu- spora garść łuskanego
słonecznika- około czubatej łyżki
czarnuszki- łyżka
czosnku niedźwiedziego- 1 łyżeczka
soliWszystkie składniki ze sobą wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Ciasto przełożyć do foremek/foremki i piec około 30-35 minut w temperaturze 190 stopni.

Chlebek można jeść z
wędliną, pastami (np. z
awokado czy z
jajka), czy z różnymi
serami. Doskonale smakuje jako dodatek do sałatek.SMACZNEGO!