Wykonanie
Coś dla łakomczuchów na zaspokojenie ochoty na coś mocno
czekoladowego! Skusiłam się na to ciasto, bo ostatnio z każdej strony słyszy się o nim. Ja je troszeczkę zmodyfikowałam i
powiem Wam, że wyszło przepyszne! Doskonałe dla osób na diecie jako mała odskocznia, a także dla osób prowadzących zdrowy tryb odżywiania!
Składniki:- 200 g
fasoli czerwonej (z puszki lub ugotowanej)- 1 dojrzały
banan- 2
jajka- 2 łyżki
jogurtu naturalnego- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia- 2 łyżki
miodu- 3 czubate łyżki
kakao- 1 łyżeczka
cynamonu- spora garść łuskanego
słonecznika- spora garść
suszonej żurawinySposób wykonania jest bardzo prosty. Do malaksera wrzucamy
fasolę i
banana. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy pozostałe składniki - oprócz
słonecznika i
żurawiny - i ponownie miksujemy. Gdy mamy gładką masę dodajemy
słonecznik i
żurawinę. Wszystko dokładnie mieszamy i przelewamy do foremki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy w 180 stopniach przez około 40 minut lub do suchego patyczka.Ciasto studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.Polewa:Tabliczkę
gorzkiej czekolady rozpuszczamy w kąpieli
wodnej, dodajemy 1/3 szklanki
mleka. Dokładnie mieszamy i polewamy ostudzone ciasto.SMACZNEGO!!!